Steaua care apune…

Astazi, se implinesc 24 de ani de la una dintre cele mai mari performante sportive obtinute de vreo echipa de fotbal din Romania.Pe 7 mai 1986 Steaua Bucuresti aducea bucuria in sufletele a milioane de romani prin castigarea Cupei Campionilor Europeni. Atunci stadoinul din Sevillia a devenit pamant romanesc si un loc de care ne aducem aminte cu mare placere.Steaua invingea un nume greu al Europei si anume, FC Barcelona, la loviturile de departajare unde Duckadam a facut reale minuni resusind sa pareze toate loviturile de la 11 m. Ma uit la secventele din acel meci si de fiecare data am un sentiment de bucurie si de mandrie ca sunt roman.

Insa Steaua de atunci e unica si probabil asa va ramane decenii de acum incolo pentru ca mi-e greu sa cred ca Steaua sau vreo alta echipa romanesca va mai reusi o asemenea performanta.

Astazi ca stelist ce sunt, ma uit cu tristete cum acest mit al fotbalului romanesc decade pe zi ce trece. Singurele lucruri care o mai leaga pe Steaua de azi de clubul care facea furori in  anii 80-90 sunt culorile ros-albastre.

In rest nu vedem decat un cioban care confuda Ghencea cu un staul si cum toata ziua buna ziua in functie de ifosele razboinicului luminii se mai schimba un antrenor, se mai jigneste un jucator etc. De multe ori tinte ale Hahalerei patron-antrenor-manager au fost jucatorii care la Sevillia puneau Romania pe harts fotbalului. Dureros este ca nu stim si nici nu vrem sa ne aparam valorile si sa le apreciem la adevaratul lor nivel.

Cuvantul performanta este deja perimat si nu poate fi folosit decat daca ne referim la bombe sexy sau la caii putere ai masinilor fotbalistilor. Atmosfera de pe stadion seamana mai mult cu un concurs de injuraturi in care oierul e facut in fel si chip… dar despre fotbal adevarat si rezultate numa vorbeste nimeni…

Steaua de acum mi se pare ca o pereche de adidasi chinezesti… adica doar o copie nefericita a unui produs original.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: